Återvinningscentral

Återvinningscentral i Stockholm

Bor du i Stockholm med omnejd har du antagligen inte alltför långt till närmaste återvinningscentral. Säkert har du varit där med elskrot, gammal överbliven målarfärg eller en trasig möbel vid åtminstone något tillfälle.

För den som saknar bil kan det dock vara lite småkrångligt att ta även mindre mängder avfall till en ÅVC. De är i regel uppbyggda just för att man ska köra in med bil, parkera, slänga skräpet och åka därifrån. Har man dessutom ont om tid i samband med till exempel en renovering så kan återvinningen bli ett svårlöst problem.

Är du i en situation som liknar den ovan så är det oss på Avfallsgruppen du ska kontakta. Vi finns till just för att hjälpa dig som har svårt att ta ditt avfall till en återvinningscentral under till exempel en ombyggnad eller renovering. Vi hjälper även företag som utför byggprojekt men vill slippa sortera och ta avfall till en återvinningscentral.

Det vi erbjuder är en komplett tjänst där vi levererar storsäckar, hämtar upp byggavfall och grovsopor och ser till att de blir korrekt sorterade och återvunna helt enligt gällande regler. Allt vi behöver är en anvisning om var avfallet finns, hur mycket det är och vid vilken tidpunkt ni vill att det ska hämtas upp. Här kommer vi gärna med förslag på lösningar för att återvinningen ska bli så smidig och snabb som möjligt för er.

Kontakta oss idag så tar vi ert avfall till närmaste återvinningscentral i Stockholm!

sopsortering vid återvinningscentral

Några av de återvinningscentraler vi lämnar på

Det finns fem huvudsakliga återvinningscentraler i Stockholms kommun, i Bromma, Lövsta, Roslagstull, Sätra, Vantör och Östberga. Dessutom finns återvinningscentraler i så gott som alla kranskommuner. Bor du i innerstaden finns även den så kallade mobila miljöstationen, en lastbil som kör runt och där du som privatperson kostnadsfritt kan lämna mindre mängder avfall.

Vilken återvinningscentral vi lämnar ditt avfall på beror dels på läget, men också på vad avfallet består av. Som företag är vi skyldiga att hålla oss till vissa regler som inte gäller för privatpersoner, och dessa regler varierar mellan återvinningscentralerna.

Vad kan återvinnas?

Som privatperson kan du kostnadsfritt lämna grovsopor och även miljöfarligt avfall som elskrot och kemikalier till närmaste återvinningscentral. För företag finns dock begränsningar vilket innebär att vi endast kan hjälpa dig med återvinning av ofarligt avfall, som grovsopor och byggavfall av trä, metall, gips, kakel, grus och jordmassor samt inredning som till exempel möbler och skåpstommar. Vi är specialister på återvinning och ser till att allt avfall sorteras och återvinns korrekt.

Återvinningen blir alltid smidigast om du placerar allt ditt avfall i en Big Bag eller liknande storsäck. Storsäckar är relativt billiga och lätta att få tag på och de är en bra investering inför till exempel en renovering. Vi kan även hjälpa dig med att leverera Big Bags till dig inför din renovering. Har du grovsopor som är för stora för att placeras i en Big Bag kan vi givetvis ta hand om dem även på annat vis.

Vi tar ditt avfall till närmaste återvinningscentral i Stockholm