Big Bag

Big Bag - bästa sättet att ta hand om ditt byggavfall i Stockholm

På Avfallsgruppen levererar vi Big Bags till dig inför din renovering eller byggprojekt och hämtar upp dem när de är fulla.

En Big Bag, eller storsäck som de också kallas, är det perfekta sättet att samla större mängder byggavfall av alla tänkbara material. Big Bags är extremt hållbara och kan lyftas upp med hjälp av kran direkt på ett lastbilsflak och köras till återvinningscentralen.

Big Bags tillverkas av vävd polypropylen, vilket gör dem väldigt slitstarka. Samtidigt är de med rätt utrustning också mycket lätthanterliga och finns i många olika storlekar, där de största kan klara över ett ton byggavfall. Big Bags används för övrigt inte bara för återvinning vid byggen, utan även för transport av bulkmaterial som till exempel ved och olika typer av livsmedel.

Om du inte vet vart du ska vända dig för att få tag i en storsäck i Stockholm, kontakta oss så hjälper vi dig!

big bag

Big bag kräver tillstånd

Big Bags är stora och kan utgöra ett hinder för framkomligheten när de ställs utanför en byggarbetsplats. Därför krävs alltid tillstånd från Polisen för att få ställa en Big Bag på exempelvis en trottoar eller på en parkeringsruta. Ställer du en Big Bag på ett offentligt utrymme så riskerar du böter, så se alltid till att du har klart med tillstånd för en Big Bag innan du påbörjar en renovering. Tänk på att det kan ta ett tag att få tillståndet, så var ute i god tid!

Ställer du din säck på din egen tomt behöver du inget tillstånd, men bor du i en bostadsrättsförening ska du alltid kontakta styrelsen innan du placerar en säck på föreningens mark. Det är mycket viktigt att säcken inte utgör en risk för lekande barn, synskadade personer och andra. Det är också viktigt att den tas om hand om så snart som möjligt när den är full, eftersom storsäckar med byggavfall lätt drar åt sig skadedjur och insekter, och dessutom ofta blir en avstjälpningsplats för annat skräp.

När avfallet inte får plats i en storsäck

Vårt jobb med återvinning blir smidigare och går snabbare om allt avfall samlas upp i en storsäck. Därför erbjuder vi också leverans av säckar till ditt bygg- eller renoveringsprojekt. Med det sagt så är det naturligtvis inte alltid möjligt att få plats med allt man vill återvinna i en säck. Har du byggavfall eller grovsopor som är skrymmande och inte kan placeras i en Big Bag så kan vi så klart hjälpa dig ändå, så länge vi har fått klara anvisningar om var materialet finns, hur mycket det är och när du vill att det tas om hand.

Vi levererar och hämtar dina storsäckar

Vi kan hjälpa dig med såväl leverans som hämtning av Big Bags, oavsett om du har egen tomt eller vill ställa din säck på en offentlig plats. Du måste dock själv se till att ordna med tillstånd för din storsäck. En Big Bag gör renoveringen betydligt enklare, och även återvinningen blir betydligt smidigare och går fortare om vi endast behöver plocka upp säckarna och köra iväg. Kontakta oss idag om du vill ha hjälp med att skaffa fram en Big Bag till ditt bygge eller renovering!
Leverans och hämtning av Big Bag i Stockholm